2020-08-31 08:39:20• hírek • Bede Emőke / Adevarul

Nem hétköznapi megjegyzést fűzött a rendőrségi jegyzőkönyvhöz egy szatmári sofőr

Egy sofőr, akinek jogosítványát a rendőrség nem sokkal korábban felfüggesztette, bírósághoz fordult azt kérve, hogy töröljék a rá kiszabott szankciókat. Eddig nem is volna az esetben semmi rendkívüli, viszont mint kiderült, a rendőrségi jegyzőkönyvben a férfi arra hivatkozott, hogy gondolatai a családi helyzete miatt kalandoztak el.

Az Adevarul által ismertetett történet szerint a férfit még 2020. február 20-án bírságolták meg azt követően, hogy nem adta meg az úton szabályosan átkelni szándékozó gyalogosnak az elsőbbséget. A sofőr a jegyzőkönyv „Megjegyzések” rovatát kihasználva kifejtette, nem emlékszik pontosan, hogy tényleg volt-e gyalogos a zebrán vagy sem. Gondolatait sokkal inkább az kötötte le, hogy három gyerek – köztük egy ikerpár – várja otthon, sőt, felesége ismét terhes, és minden jel szerint ez alkalommal is ikrekkel bővül majd a család. Azon a konkrét napon pedig, amikor a kihágás elkövetéséért megbírságolták, azért volt olyan sietős a dolga, mert felesége felhívta, hogy nem érzi jól magát, és a gyerekek is lebetegedtek.


A férfi a bíróságon elmondta, most jobban szüksége van a jogosítványára, mint valaha, hisz ő hordja a kicsiket bölcsődébe, és persze a feleségét is ő kell majd bevigye a kórházba. Hozzátartozók segítségére nem számíthatnak, és az anyagi helyzetük sem rózsás – érvelt a büntetés eltörlése mellett a férfi.


Visszakapta a jogosítványát

Noha a rendőrség ragaszkodott hozzá, hogy érvényben maradjon a férfira kiszabott szankció, a bíró mégis utóbbinak adott igazat. Persze ebben nem csak a sofőr családi életének volt szerepe, hanem annak is, hogy a bizonyítékok között szerepelt egy videófelvétel, melyen tisztán látszik, hogy a gyalogos akkor lépett le a zebrára, amikor az autó már a gyalogátkelőn volt, és értelemszerűen már nem volt lehetősége megállni – derül ki az Adevarul tudósításából.


Az ítélet még nem jogerős, így a feleknek lehetősége van megfellebbezni azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: